ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

O εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ

Στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό στο προάστιο Ρέντφερν του Σύδνεϋ τιμήθηκε σήμερα το πρωί η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ενώ σήμερα προεξήρχε της θείας λειτουργίας τελώντας και το τριετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, πλαισιούμενος από τους επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Μελόης κ. Αιμιλιανό, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου κ. Ειρηναίου Τριάντη, στον οποίο ευχήθηκε η πορεία της ιερωσύνης του να είναι όλη ένας Ευαγγελισμός. Αναγνωρίζοντας ωστόσο τα πολλά πνευματικά χαρίσματα και τάλαντα που διαθέτει ο νέος πρεσβύτερος και εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τη μέχρι τώρα διακονία του στην τοπική Εκκλησία. Τον προέτρεψε μάλιστα κατά την τέλεση των ιερατικών του καθηκόντων να έχει ως πρώτιστη μέριμνα τη μετάδοση της χαράς του ευαγγελισμού στον σύγχρονο κόσμο.

«Η Παναγία μας έγινε κοινωνός της χάριτος και διά του τρόπου αυτού μετέδωσε και κληροδότησε σε όλη την ανθρωπότητα τη χαρά. Όλα λούζονται στο φως της χαράς την ημέρα του Ευαγγελισμού και όλα αποτελούν πρόγευση της Αναστάσεως. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη ευαγγελισμού», τόνισε απευθυνόμενος στον π. Ειρηναίο και πρόσθεσε πως «τόσες καρδιές υπάρχουν γύρω μας με θλίψη και πόνο. Ένας ιερέας καλείται να ανάψει φως ελπίδος στις καρδιές τους και να δώσει χαρά. Καιρός να ζήσουμε τη χαρά του Ευαγγελισμού. Καιρός να τη ζήσει ο κάθε ένας από μας προσωπικά και καρδιακά. Γιατί αν εσύ δεν ζήσεις αύτη τη χαρά στην ψυχή σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να τη μεταδόσεις και στους άλλους ανθρώπους», κατέληξε.

Ακολούθως, ο κ. Μακάριος τέλεσε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού για την προσωπικότητα και το έργο του οποίου μίλησε με λόγους βαθιάς ευγνωμοσύνης και σεβασμού. «Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός υπηρέτησε την τοπική μας Εκκλησία για σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια και μάλιστα σε δύσκολες εποχές κατά τις οποίες απαιτούνταν να αγωνιστεί όχι μόνο για να ορθοτομήσει τον λόγο της αληθείας αλλά να αγωνιστεί για τα αυτονόητα, για να αποδείξει αυτά που σε άλλες περιοχές και σε άλλες τοπικές Εκκλησίες ήταν πλέον δεδομένα», επεσήμανε.

Σημείωσε δε πως «με τη χάρη του Θεού κατάφερε να επιφέρει μεγάλες τομές στην τοπική Εκκλησία κυρίως εκκλησιαστικού και εκκλησιολογικού χαρακτήρος.  Παρέδωσε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας πολύ καλύτερη, πολυπληθέστερη και πολύ εκκλησιαστικότερη από ό,τι ο ίδιος την είχε παραλάβει». Κλείνοντας παρότρυνε τους επισκόπους, τον κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας να ενθυμούνται και πάντοτε να μνημονεύουν τον αοίδιμο Ιεράρχη, προσευχόμενοι ο Θεός να τον κατατάξει μετά των αγίων και των δικαίων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις