Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Τον προστάτη της μεγαλομάρτυρα άγιο Αρτέμιο τίμησε σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα.

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους προεξήρχε ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Νέας Ιωνίας αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη, τον διευθυντή της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση και πλειάδα κληρικών. Από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

“Αν λοιπόν ο άγιος Αρτέμιος έδειξε ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη προς τους χριστιανούς, στηλίτευε την παρανομία, έμεινε ακλόνητος μέχρι θανάτου στην αληθινή πίστη, αφοσιωμένος στο καθήκον και στην αποστολή του, τότε πολύ περισσότερο θα είναι πρόθυμος να σταθεί άγρυπνος προστάτης και βοηθός των Ελλήνων Αστυνομικών”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του για τη σημερινή εορτή ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης προσθέτοντας συγχρόνως πως “οι οποίοι σαν φύλακες και φρουροί της έννομης τάξης αγωνίζονται κοντά στο λαό για την αλήθεια, την ασφάλεια, την ειρήνη, την ελευθερία, τη γαλήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την τάξη. Αξίες δηλαδή για τις οποίες και ο άγιος αγωνίσθηκε μέχρι μαρτυρικού θανάτου”.

Παράλληλα, ο π. Αλέξιος συμπλήρωσε πως “αυτές τις αξίες όλοι οι υπηρετούντες στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ καλούμαστε καθημερινά να τις προάγουμε και να τις διακηρύττουμε προς το συνάνθρωπό μας εκπληρώνοντας έτσι το ιερό μας καθήκον. Εύχομαι σε όλους τους υπηρετούντες στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ο άγιος Αρτέμιος να τους χαρίζει υγεία, φώτιση και δύναμη ώστε πάντα να βρίσκονται δίπλα στο συνάνθρωπο”, κατέληξε.

Από τη μεριά του ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος αφού μετέφερε προς όλους τους παρευρισκόμενους τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου στη συνέχεια επαίνεσε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα και την κοινωνία.

Ακολούθησε η δοξολογία στον προαύλιο χώρο της πρώην σχολής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Γρηγόρη Καλαφάτη.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις