Η πανήγυρη του αγίου Παντελεήμονα Ιλισσού

«Ο Άγιος Παντελεήμονας, ως σκεύος της εκλογής του Θεού, μετέδωσε απλόχερα τον ευλογημένο τρόπο ζωής Του σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, καθιστώντας τους μέλη της εκκλησίας, υγιείς ψυχοσωματικά και κυρίως χαρίζοντάς τους την υγεία στη σχέση τους με το Θεό και τους αδερφούς».  Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, έστειλε το μήνυμα της σημερινής εορτής από τον φερώνυμο ναό του Ιλισσού, όπου και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας.

Ο Επίσκοπος Ωρεών συνέχισε λέγοντας πως «ο Άγιος Παντελεήμονας υπήρξε ένας από εκείνους που στο διάβα των αιώνων της ιστορικής πορείας της Εκκλησίας παρέμειναν συνεπείς σε αυτόν τον ύμνο του Ευαγγελίου τον οποίον είχαν αποδεχθεί. Το τήρησαν και το ακολούθησαν μέχρι θανάτου. Έδωσαν τη μαρτυρία του Ευαγγελίου με τον τρόπο της καθημερινής τους ζωής και της παράδοσης του εαυτού τους στα χέρια των ανθρώπων».

«Οι μάρτυρες της πίστεως παραδίδουν τον εαυτό τους ως θυσία στους ανθρώπους, για να ζήσουν», πρόσθεσε και τόνισε πως «ο Άγιος Παντελεήμονας κακοπάθησε, όμως χάρη στη δική του κακοπάθεια ζει ολόκληρος ο κόσμος. Αυτόν το ζωντανό άνθρωπο τιμούμε σήμερα, ο οποίος έχει τη χάρη να συντρέχει και να βοηθάει όλους εμάς στην καθημερινότητα».

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου | OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις