Τα ιερά σεβάσματα εκόμισε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας από την πόλη του Λαγκαδά

Ο άγιος Δημήτριος Αμπελοκήπων υποδέχτηκε τα ιερά λείψανα των αγίων Ακυλίνας και Κυράννας

Με την υποδοχή των ιερών λειψάνων των αγίων Ακυλίνας και Κυράννας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο και τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Πλάτων Βακαλάκη, υποδέχτηκαν στα προπύλαια του ναού τα ιερά σεβάσματα, τα οποία εκόμισε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας από την πόλη του Λαγκαδά.

Στη συνέχεια, αφού εψάλη δέηση από τους δύο ιεράρχες, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, αφού μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στις δύο αγίες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, “κοσμούν και μαρτύρησαν στην αγιασμένη γη της Μακεδονίας”.

Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Πλάτων Βακαλάκης εκ μερούς όλων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς τον μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της ενορίας να κομίσει τα ιερά λείψανα για την πανήγυρη του ναού, όσο και προς τον θεοφιλέστατο που λάμπρυνε με την χοροστάσια του την σημερινή υποδοχή και ακολουθία.

Υπενθυμίζεται, ότι την παραμονή της εορτής του αγίου Δημητρίου στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και θα ακολουθήσει κατανυκτική αγρυπνία. Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων πέριξ της ενορίας.

Ωστόσο, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των ιερών λειψάνων των αγίων Ακυλίνας και Κυράννας μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στο ναό, θα πραγματοποιούνται παράλλλα και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις