Ιερούργησε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του αγίου Φανουρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ίλιον

Φθιώτιδος: “Ελάτε στην εκκλησία και τους αγίους της και αφήστε όσους προσβάλλουν την πίστη και την ορθοδοξία”

Με αρχιερατική θεία λειτουργία εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ίλιον.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Βλαβιανό, κληρικούς της αρχιεπισκοπής και τους διακόνους της μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στον κήρυγμά του ο Συμεών, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή εορτή της εκκλησίας μας, σημείωσε πως, «ο άγιος Φανούριος είναι αυτός που επιλέγει να θυσιαστεί προσωπικά ανεβαίνοντας στο Γολγοθά και το σταυρό του μαρτυρίου, γιατί αγαπούσε πραγματικά τον Θεό και αγαπούσε ολοκληρωτικά τον άνθρωπο και αυτή του η αγάπη διαχέεται στους αιώνες ακόμη και σήμερα και δεν απαιτεί τη θυσία κανενός άλλου».

Όπως τόνισε μάλιστα, «πρώτος μας αγάπησε ο άγιος Φανούριος ανιδιοτελώς, αφιλοκερδώς και χωρίς να περιμένει τίποτα από εμάς. Μας αγάπησε γιατί αγάπησε τον Χριστό πραγματικά και ολοκληρωτικά και μάλιστα τόσο πολύ μας αγαπά, που μας προσφέρει ακόμη και γλυκά στη γιορτή του, αυτό είναι οι φανουρόπιτες».

Για να ακούσετε ολόκληρο το κήρυγμα του κ. Συμεών πατήστε εδώ.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος ακολούθως επεσήμανε πως, «ο άγιος Φανούριος μας λέει τρέξτε στους αγίους και όχι στους άγριους και γραφικούς, οι οποίοι προσβάλλουν την πίστη και την ορθοδοξία», διευκρινίζοντας συγχρόνως, «μην τρέχετε σε αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να εκφράζουν την ορθοδοξία μέσα από την τρέλα τους, την ψυχοπάθειά τους, τον εγωισμό τους και τις φοβίες τους».

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε ωστόσο υπογραμμίζοντας πως, «εμπιστευτείτε τους αγίους της εκκλησίας μας η οποία εκφράζεται με την ιεραρχία της, την σύνοδό της, τους πατέρες της και με την εμπειρία και τη ζωή της. Ελάτε στην εκκλησία και τους αγίους της και αφήστε τα διαδίκτυα τα σκοτεινά, αφήστε τα σκοτάδια και τη φρίκη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις ανώνυμες ψευδεπίγραφες – ψευδώνυμες και επικίνδυνες πηγές πληροφόρησης, αφού οι άγιοι είναι η ζωή μας».

Πριν την απόλυση, εκ μέρους όλων ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βλαβιανός, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία τη σημερινή θεία λειτουργία, αλλά και για την αγάπη του που συνεχίζει να δείχνει στο ναό.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις