Χοροστάτησε στο παρεκκλήσιο του αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και χειροθέτησε νέο πρωτοπρεσβύτερο

Ρωγών: “Έχουμε ιερά παρακαταθήκη και ευθύνη να στηρίξουμε τα νέα παιδιά της πατρίδας μας”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι θρησκευτικές ακολουθίες στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, καθώς στο κάτω μέρος του ναού βρίσκεται ιερό παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και πλειάδας κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Βροντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ενώ ο Θεοφιλέστατος από τη μεριά του παίρνοντας αφορμή από την παρουσία πολλών νέων ανθρώπων στην ακολουθία σημείωσε πως, “το πολυτιμότερο που μπορούμε να επενδύσουμε σήμερα είναι οι αθάνατες ψυχές των νέων ανθρώπων. Όλα έχουν την αξία τους και την βαρύτητά τους αλλά περισσότερη αξία έχει ο έμψυχος ναός τον οποίο ο κάθε άνθρωπος και προπαντός η νεότητά μας αυτή τη στιγμή μέσα στην πατρίδα μας φέρει. Για αυτό έχουμε ιερά παρακαταθήκη και ευθύνη να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη θυσία και ευλογία για αυτόν που την επιδίδει είναι τα νιάτα στο Χριστό”.

Ακολούθως, ο επίσκοπος Ρωγών, αφού επαίνεσε τον προϊστάμενο της ενορίας για την ευταξία του ναού, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον π. Θεότιμο Κασόμπο Τσάλα, διδάκτορα θεολογίας και εφημέριο του ιερού ναού αγίου Θωμά Κυψέλης. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλής εκ μέρους όλων ευχαρίστησε θερμά τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι πολυμελής βυζαντινοί χοροί του ναού υπό τη διεύθυνση του κ. Χαραλάμπη Συμεωνίδη και του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου. Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους πέριξ του ναού και το απόγευμα ο μεθέορτος εσπερινός και έπειτα ομιλία από τον επίσκοπο Μπουκόμπα Χρυσόστομο.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις