Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μητροπολιτικός ναός της Αγίας Παρασκευής

Με αρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε στον Λαγκαδά η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος

Με αρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε στον Λαγκαδά η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μητροπολιτικός ναός της Αγίας Παρασκευής όπου καθ΄ όλη την διάρκεια της εορτής ετέθη προς προσκύνηση απότμημα του λειψάνου του αγίου Πλάτωνος.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Πλάτωνος που φέρει και το όνομα του τιμωμένου αγίου και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Μετρών κ. Δημητρίου, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Τον θείο λόγο διακόνησε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, ο οποίος και μίλησε επικαίρως αναφερόμενος στην μορφή του τιμωμένου Αγίου Πλάτωνος καθώς επίσης και στην μυσταγωγική θέση του επισκόπου μέσα στην Εκκλησία..

Σήμερα το πρωί ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαγκαδά και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Σύρου κ. Δωροθεόυ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Καστορίας κ. Καλλινίκου και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ενώ εκ του ιερού βήματος παρέστη συπροσευχόμενος ο επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Την διακονία του λόγου υπούργησε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος διδακτικότητα αναφέρθηκε στην αρετή της υπομονής και της καρτερίας με τας οποίας ο Μεγαλομάρτυς Πλάτων εν τέλει δέχθηκε το μαρτύριο δια του αποκεφαλισμού καταστάς όμως ένας Άγιος της Εκκλησίας μας συγχορεύων και σήμερον μετά των Αγγέλων εις τον Ουρανό.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, ευχαρίστησε αδελφικά και από καρδιάς τους συμμετέχοντας αγίους αρχιερείς στην σημερινή εορτή, τονίζοντας ότι και με αυτό τον τρόπο εκφράζεται η ενότητα και η αγάπη που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αντλεί δύναμη για μία θεοφιλή διακονία. Καταλήγοντας απηύθυνε για ακόμα μία φορά μήνυμα συνοχής προς όφελος του πιστού λαού και της κοινωνίας μας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το λαό, τους συνεργάτες του καθώς και όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις