Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν στον ιερό μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Καστοριά εόρτασε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου

Την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης εόρτασε η Καστοριά, όπου την παραμονή το απόγευμα στον ιερό μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ και του οικείου μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου που έφερε και το όνομα του τιμωμένου αγίου.

Ο μητροπολίτης Σταγών με αφορμή τα τροπάρια του αγίου που μιλούν για το πνευματικό έαρ μίλησε για την θεία χάρη που ανακαινίζει τον άνθρωπο ψυχικά και σωματικά και τον αγιάζει. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο που έστειλε εκπροσώπους του και απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης προς αγιασμό του λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα στον ίδιο ιερό ναό, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανασίου και Καστορίας κ. Καλλινίκου και με πλειάδα ιερέων και διακόνων. Στον λόγο του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος με αφορμή τον λόγο του Χριστού “ος αν ποιήση και διδάξη ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών” αναφέρθηκε στον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, ο οποίος επέδειξε βίο αγιότητος και δίδαξε τον λαό και με τον τρόπο αυτό έδωσε και δίνει δυνατά μηνύματα για την σημερινή εποχή του βερμπαλισμού και της εικονικής πραγματικότητας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις