Οι Σπέτσες υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ μετά του μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου και των αρχών της νήσου.

Ακολούθησε δοξολογία και εν συνεχεία ο κ. Εφραίμ προσφώνησε με μεστούς και συγκινητικούς λόγους τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και ακολούθως ο Ιεροκήρυξ και προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Νανακούδης προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο. Ο μητροπολίτης Ύδρας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο την εικόνα του Οσίου Ευμενίου του Σαριδάκη που φιλοτέχνησε η Ι.Μ. Αγίων Πάντων. Ομοίως στον μητροπολίτη Λήμνου την εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ακολούθησε η μνημειώδης και λογία αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με λόγους καρδιακούς και αγαπητικούς για τον κ. Εφραίμ. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις εκθέσεις και τους χώρους του μητροπολιτικού ναού και δέχθηκε την αγάπη και τον σεβασμό όλων των παρισταμένων.

Το Σάββατο ο κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τους δύο αρχιερείς, επισκέφθηκε την μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών όπου στο Καθολικό της μονής τελέστηκε δοξολογία και ο κ. Εφραίμ προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ομοίως και η Καθηγουμένη Μαγδαληνή, ενω ο Αρχιεπίσκοπος αντιφώνησε με λόγους πνευματικούς.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις