ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Η εορτή των αγίων Διονυσίου Αιγίνης και Κοσμά του Αιτωλού στην μητρόπολη Κηφισίας

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα τιμήθηκε φέτος η μετάθεση του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου και η μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.

Την παραμονή της εορτής, ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Δήμου Διονύσου, πλαισιούμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Ντέτσικα και ιερείς της περιοχής. Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας, αρχιερατικός επίτροπος Πεύκης-Μεταμορφώσεως, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Διονυσίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της θείας ευχαριστίας στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου, τον οποίο όλως ιδιαιτέρως ευλαβείται ένεκα της καταγωγής του από την περιοχή της Κονίτσης Ιωαννίνων όπου πανηγυρικά εορτάζεται καθ’ έκαστον έτος η μνήμη του. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και οι εφημέριοι του ναού. Στο κήρυγμά ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στις ομοιότητες της πορείας του Αγίου Κοσμά με την πορεία του Κυρίου Ιησού.

Το απόγευμα της εορτής ο μητροπολίτης Κηφισίας χοροστάτησε στον μεθέορτο εσπερινό και προεξήρχε της λιτανευτικής πομπής της Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον ομώνυμο ναό του Αμαρουσίου. Το παρόν έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και οι πολιτικές αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την συμβολή του Αγίου στην παιδεία με αφορμή την παρουσία της Υπουργού, επικαλούμενος τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού “Πρώτα θα φτιάξουμε σχολεία ώστε να μπορέσουμε έπειτα να φτιάξουμε Εκκλησίες”.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις