Προηγήθηκε η υποδοχή των αγίων των πόλεων-αποικιών που ίδρυσαν οι Ευβοείς στην Κάτω Ιταλία

Προεόρτιος αγρυπνία για την πολιούχο της Χαλκίδας Αγία Παρασκευή

Με τη συμμετοχή κλήρου και λαού που προσήλθε στην ιστορική παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η καθιερωμένη προεόρτιος αγρυπνία προς τιμήν της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής. Πριν την έναρξη της αγρυπνίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού εικονίσματος των αγίων των πόλεων-αποικιών που ίδρυσαν οι Ευβοείς στην Κάτω Ιταλία την οποία εκόμισε ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την δέηση ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την δωρεά τους προς την γενέτειρά του τη Χαλκίδα και ειδικά στον ναό της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, όπου οι Ευβοείς Άγιοι της κάτω Ιταλίας θα τιμώνται κάθε χρόνο την Κυριακή πριν την 26η Ιουλίου. Έπειτα ο κ. Αγαθάγγελος συγκινημένος για την εκπλήρωση του τάματός του αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τους αγίους της κάτω Ιταλίας και την ανάδειξη του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού της περιοχής.

Εν συνεχεία τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος κ. Χρυσοστόμου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ενθρόνιση του ιερού εικονίσματος και του ιερού αποτμήματος εκ των λειψάνων της Αγίας σε προσκυνητάριο και ακολούθως εψάλλη η ακολουθία του όρθρου και ακολούθησε η αρχιερατική θεία λειτουργία. Πριν την απόλυση ευλογήθηκε το εόρτιο κόλλυβο προς τιμήν της αγίας το οποίο είχε κατάλληλα ευπρεπίσει ο φιλόκαλος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Καραπέτης.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις