ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος τέλεσε την ορκωμοσία των νέων μονίμων Λοχιών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα η τελετή ορκωμοσίας των νέων Μονίμων Λοχιών Τάξης 2022 «Ταγματάρχης (ΠΒ) Δημήτριος Κωστάκης» παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος και απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Πλοίαρχος (Μ) Πασχάλης Γκουνίδης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των νέων Μονίμων Λοχιών.

Παρόντα ήταν επίσης τα εγγόνια του Ήρωα Ταγματάρχη (ΠΒ) Δημήτριου Κωστάκη του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στην απόκρουση των Ιταλικών επιθέσεων στο Καλπάκι κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, ενώ συνολικά ορκίστηκαν 192 Μόνιμοι Λοχίες εκ των οποίων 165 από την Ελλάδα και 27 από την Κύπρο. Στην ορκωμοσία ωστόσο των πρωτοετών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών έψαλλε κλιμάκιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” έπειτα από πρόσκληση του διοικητή της σχολής Ταξίαρχου Σαράντη Τυλιγαδά.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις