Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Την Κυριακή των Απόκρεω ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη, όπου προέβη στην χειροτονία εις διακονον του κ. Παναγιώτη Χατζηιγνατίου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας, ο οποίος κατά τη χειροτονία του έλαβε το όνομα Ιάκωβος,

Πριν την χειροτονία ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την διήγηση του Χριστού για την μέλλουσα κρίση και την Δευτέρα Παρουσία μίλησε για τη λέξη κλειδί, η οποία διαχωρίζει τους αγαθούς από τους πονηρούς και είναι η θυσιαστική αγάπη. Από αγάπη ο Υιός του Θεού γίνεται άνθρωπος και δια του Θεανθρώπου Χριστού μπορούμε να συναντήσουμε τον Θεό, αφού φανούμε σπλαχνικοί και καρδιακά ελεήμονες στους συνανθρώπους μας.

Απευθυνόμενος τέλος στον προς χειροτονία τον προέτρεψε σε όλη του την ιερατική ζωή να είναι μιμητής της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους πιστούς το αντίδωρο, ενώ ο νέος διάκονος τους επέδιδε ένα αναμνηστικό για την χειροτονία του.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούρησαν ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανάσιου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Δελλής, πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος, ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παράσχης, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας και οι λοιποί προσκληθέντες κληρικοί και διακόνοι.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις