Στο ναό τίθεται προς προσκύνηση λείψανο του θαυματουργού αγίου προς πνευματική ενίσχυση των πιστών

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τίμησε ο ιερός ναός Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι

Με την πανηγυρική θεία λειτουργία συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Υπαπαντής του Κυρίου στο Περιστέρι.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Στεφανάτος, ο οποίος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον μεγάλο άγιο της υπομονής, της συγγνώμης και σε εκείνον που θεραπεύει όλες τις ασθένειες.

Όπως τόνισε μάλιστα, «προσήλθαμε σήμερα όλοι μας εδώ για να αφήσουμε τον πόνο μας, τις αγωνίες μας, τα προβλήματά μας και τους προβληματισμούς μας στον Άγιο Νεκτάριο, ώστε και εκείνος με τη σειρά του να τα οδηγήσει όλα στον θρόνο του Χριστού».

Κλείνοντας ο π. Ισίδωρος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους πιστούς που για ακόμη μία φορά πλαισίωσαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας αλλά και όλους εκείνους που από το υστέρημά τους βοηθούν όσο μπορούν για την αποπεράτωση του επάνω ναού.

Υπενθυμίζεται, ότι η ενορία από φέτος καθιέρωσε επισήμως ως δεύτερη πανήγυρη του ναού την εορτή του αγίου Νεκταρίου και με αφορμή το γεγονός αυτό την περασμένη Κυριακή υποδέχτηκε λείψανο του θαυματουργού αγίου που θα παραμείνει μόνιμα στο ναό.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις