Ακολούθησε λιτάνευση και ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Την τιμία κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου εξ Οφρυνίου των Δαρδανελίων υποδέχθηκε το Οφρύνιο Παγγαίου

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων από τον ιερό ναό Οσίας Ξένης της μητροπόλεως Νικαίας υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως στο πλαίσιο των εορτασμών της ιεράς μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου την τιμία κάρα μετέφερε ο πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Σταυρίδης εφημέριος του ιερού ναού Οσίας Ξένης και την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως και του ιερού κλήρου της περιφέρειας Ορφανού.

Αμέσως μετά την δέηση και συνοδεία των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτικών αρχών του νομού Καβάλας, τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της δημοτικής μπάντας ξεκίνησε η πομπή και κατευθύνθηκε στον νεόδμητο ιερό παρεκκλήσιο του αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων. Ακολούθησε η τέλεση του μεγάλου πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού στον ιερό ναό χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα η τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου εξ Οφρυνίου των Δαρδανελλίων θα μεταφερθεί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή της.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις