Έμπροσθεν των προπυλαίων του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων. Τον Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Κασταμονίτης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον π. Θωμά με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος την πόλη των Τρικάλων και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο μιλώντας περί της βιωτής και τιμής του Αγίου Σπυρίδωνος.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις