Τη σημερινή θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Κίτρους Βαρνάβας Λεοντιάδης

Συνεχίζεται το προσκύνημα της τιμίας χειρός της Αγίας Αικατερίνης στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας

Συνεχίζεται το προσκύνημα της τιμίας χειρός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πολιούχου της ιεράς μονής Σινά η οποία έφτασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας από την Κατερίνη στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας.

Καθημερινά στον περικαλλή ναό της αγίας Ματρώνης, καταφτάνουν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι με ευλάβεια προσκυνούν το ιερό λείψανό της, το οποίο κόμισε ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Κίτρους αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο οποίος σήμερα το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία, πλαισιωμένος από τον διάκονο της μητροπόλεως Κηφισίας π. Ιωάννη Παπανικολάου.

Στο κήρυγμά του ο π. Βαρνάβας, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στα θαύματα που επιτελεί η αγία Αικατερίνη αλλά και στο πως το ιερό λείψανό της έφτασε στην πόλη της Κατερίνης το 1967.

Παίρνοντας αφορμή από την συγκινητική προσέλευση των πιστών, σημείωσε πως, «οι δοκιμασίες στις μέρες μας είναι πολλές για αυτό τέτοιες ευκαιρίες είναι ευλογημένες από το θεό ώστε να παίρνουμε δύναμη προκειμένου να συνεχίζουμε τον αγώνα της καθημερινότητός μας», ενώ καταλήγοντας ο πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κωστή για την αγάπη και την φιλοξενία του όλες αυτές τις ημέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα το απόγευμα μετά τον εσπερινό και το ευχέλαιο θα ακολουθήσει η επίκαιρη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου, ιατρό και ιεραπόστολο, ενώ η αναχώρηση της τιμίας χειρός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας μετά την βραδινή θεία λειτουργία που θα τελεστεί στις 8 η ώρα.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις