Δαμασκηνός: Να προσέλθουμε στο στάδιο των αρετών όχι ως θεατές στις κερκίδες αλλά ως αθλητές στο στίβο των πνευματικών αγώνων

Στην Ορεστιάδα η τιμία κάρα του αγίου Νικολάου του Πλανά

Την τιμία κάρα του αγίου Νικολάου του Πλανά υποδέχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ορεστιάδα ο επιχώριος μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και ο ιερός κλήρος της πόλης στον ιερό μητροπολιτικό ναό των αγίων Θεοδώρων με αφορμή και της επικειμένης πανηγύρεως του ναού το προσεχές Σάββατο, επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος του αγίου Θεοδώρου του τήρωνος.

Την κάρα του αγίου συνόδευσε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασπαλιάρης, εφημέριος του ιερού ναού αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην λεωφόρο βουλιαγμένης, όπου φυλάσσονται η τιμία κάρα και τα λείψανα του αγίου. Ακολούθως τελέστηκε από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

Παίρνοντας αφορμή ωστόσο από την έναρξη της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής, ο κ. Δαμασκηνός κάλεσε τούς πιστούς να προσέλθουν στο στάδιο των αρετών όχι ως θεατές στις κερκίδες αλλά ως αθλητές στο στίβο των πνευματικών αγώνων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις