Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Σιατίστης: “Να έχουμε εγκράτεια στην γλώσσα ώστε ο λόγος μας να είναι μύρο που θα αρωματίζει την κοινωνία μας”

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων Θεοδώρων στην Πρωτεύουσα της Λοκρίδος στην πόλη της Αταλάντης της μητρόπολης Φθιώτιδος. Της ακολουθίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος συνιερουργούντων του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του οικείου μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Σισανίου με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα αλλά και με πολλά αγιογραφικά παραδείγματα αναφέρθηκε στην καλή χρήση της γλώσσας έτσι όπως αυτή ορίζουν, τόσο ο Απόστολος Παύλος όσο και μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησία μας. «Η λαλιά και η ομιλία είναι μία ιδιαίτερη ευλογία προς τον άνθρωπο διότι του δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί δια της προσευχής προς τον Θεό και με λόγια προς τους ανθρώπους φανερώνοντας τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων του αφού άλλωστε ό,τι έχει καρδιά, έχουν και τα χείλη», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Από την εμπειρία των αγίων μας βλέπουμε ότι κανένα άλλο μέλος του σώματος μας δεν εκτρέπει τόσο πολύ τον άνθρωπο στην αμαρτία. «Η γλώσσα είτε θα σε πάει στον παράδεισο είτε θα σε οδηγήσει στην απώλεια. Χρειάζεται χαλινός στη γλώσσα και στα χείλη. Το όργανο αυτό μας δόθηκε από τον Θεό για να τον δοξολογούμε και να κάνουμε με τους καλούς λόγους μας πνευματικές ελεημοσύνες», πρόσθεσε ο ιεράρχης.

Ο κ. Αθανάσιος επεσήμανε ωστόσο με νόημα πως την περίοδο αυτή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ασχολούμαστε ιδιαιτέρως με τα πνευματικά αγωνίσματα και αγωνιζόμαστε φιλότιμα στην καλλιέργεια των αρετών και στο ξερίζωμα των παθών, «ας παρακαλούμε τον Θεό με τις πολλές πρεσβείες των αγίων Θεοδώρων να μας χαρίζει εγκράτεια στην γλώσσα, δύναμη να την συγκρατούμε, σύνεση και φόβο Θεού προκειμένου ο λόγος μας να είναι μύρο που θα αρωματίζει την κοινωνία μας που το έχει τόσο ανάγκη και ζώντας με τον τρόπο αυτό να αξιωθούμε να ακούσουμε τον φοβερό λόγο του Κυρίου μας.

Ακολούθησε η πάνδημη λιτανεία της εικόνας των αγίων Θεοδώρων στους δρόμους της πόλεως με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις