Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου κοιμητηριακού ναού του Αγίου Λαζάρου

Περιστερίου: “Η ανάσταση των ανθρώπων προηγείται από την ανάσταση του Χριστού”

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα θυρανοίξια του ακαινισθέντος κοιμητηριακού ναού Αναστάσεως του Λαζάρου στο κοιμητήριο του Περιστερίου.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός της εορτής ενώ ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε τόσο στα θυρανοίξια όσο και στην εορτή της εγέρσεως του Λαζάρου.

«Αυτή η προσπάθεια έγινε με την δική σας συνδρομή και δοξάζω τον Θεό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο που μετά από δυο χρόνια προσπαθειών έχουμε πλέον αυτόν τον όμορφο ναό που βλέπουμε σήμερα», τόνισε ο κ. Γρηγόριος.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

Παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Λαζάρου, ο Μητροπολίτης Περιστερίου σημείωσε πως, «τελικά η ανάσταση των ανθρώπων προηγείται από την ανάσταση του Χριστού και εννοείται βέβαια με την θεϊκή δύναμη του Χριστού που έδωσε την εντολή στον Λάζαρο», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγόριος προέτρεψε τους πιστούς το βράδυ της αναστάσεως να μείνουν μέχρι το τέλος της θείας λειτουργίας και να κοινωνήσουν, ενώ καταλήγοντας επαίνεσε όσους βοήθησαν στην ανακαίνιση και ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του κοιμητηριακού ναού αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Καραβίδα.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις