Αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα η λιτάνευση της εικόνας

Ο πανηγυρικός εσπερινός στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Ελευθερώτριας Κοκκιναρά

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο πανηγυρίζον ιερό προσκύνημα της Παναγίας Ελευθερώτριας Κοκκιναρά για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ιερού προσκυνήματος αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως Κηφισίας

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, τονίζοντας πως «έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο όμως με το χρόνο συνδέθηκε με την παράδοση και άλλων λαών και εθνών, όπως και στην εποποιία του 40».

Όπως επεσήμανε μάλιστα, «στο πρόσωπο της Παναγίας οι πιστοί ακουμπούν για προστασία, ελπίδα, έλεος, ενίσχυση και φροντίδα στους κινδύνους, στις απειλές και στις ποικίλες ανάγκες της ζωής και της ιστορίας», κατέληξε.

Από τη μεριά του, ο π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο που λάμπρυνε με την παρουσία του την ακολουθία, αλλά και όλους όσους προσήλθαν με ευλάβεια για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας Ελευθερώτριας

Να σημειωθεί, ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα ο μεθέορτος εσπερινός, η παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου Ελευθερωτρίας και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στον περίβολο του ιερού προσκυνήματος.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις