ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ

Ο πανηγυρικός εσπερινός στους Αγίους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου Πεύκης

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2022” στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την εικόνα της Παναγίας της εκ Βρυούλων και εν συνεχεία τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου, Διευθυντή του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, συμπαραστούμενος από τους εφημέριους του ναού και πλειάδα ιερέων της μητρόπολης Κηφισίας αλλά και όμορων μητροπόλεων.

Ο κ. Θεοδώρητος αναφερόμενος στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο είπε “Η αναπαράσταση στην εικόνα των Αποστόλων που εναγκαλίζονται δείχνει τον αγώνα της Αποστολικής εκκλησίας για να διατηρήσει την ενότητα της. Ο απόστολος Παύλος και ο απόστολος Πέτρος ήταν αντίθετες προσωπικότητες. Είχαν πολλές διαφωνίες, ωστόσο στη σύνοδο το 49μX , η εκκλησία αποφάσισε να απελευθερώσει από τα δεσμά του ιουδαϊσμού γιατί επρόκειτο να γίνει η θρησκεία όχι μόνο των Ισραηλιτών αλλά ολόκληρου του κόσμου. Η χριστιανική εκκλησία απέκτησε οικουμενικότητα, έγινε η πίστη όλων μας. Αυτό ήταν που ένωσε τον Απόστολο Παύλο και τον Απόστολο Πέτρο. Γι’ αυτό η εκκλησία τους βλέπει αγκαλιασμένους, για να διατηρηθεί η ενότητα της πίστεως.”

Με το πέρας του εσπερινού, οι εκατοντάδες πιστοί λιτάνευσαν τις εικόνες και τα λείψανα των Αγίων Αποστόλων στους δρόμους της Πεύκης.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις