Το απόγευμα της Τρίτης κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την ιερά εικόνα της Παναγίας Κουκουζέλισσας

Ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ιερό ναό Κόρμπι Βάρης

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ιερό ναό Κόρμπι Βάρης. Επειδή δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας Κουκουζελίσης – Τριχερούσης από τον ιερό ναό Θεομάνας – Παναγίας Οδηγητρίας Νέας Κίου Αργολίδος, όπως είχε προγραμματιστεί λόγω των πυρκαγιών, τελέστηκε από τον προϊστάμενο του ναού π. Αντώνιο Χρήστου η ακολουθία του εσπερινού, της μεγάλης παράκλησης και του αποδείπνου.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της εικόνας, όπου κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο την υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού. Ακολούθως με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του ναού και τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι εντός του ναού, όπου θα παραμείνει για προσκύνηση και ευλογία των πιστών καθόλη τη διάρκεια των Θεσβιτείων 2023.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση ενώπιον της εικόνας και ανέγνωσε σχετική ευχή της εκκλησίας για την κατάπαυση των πυρκαγιών. Έπειτα, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Αντωνίου και το ιερό ευχέλαιο. Στη συνέχεια οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεως Γλυφάδας αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωΐνου, ενώ την Πέμπτη ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Φωτορεπορτάζ: Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις