Χοροστάτησε στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ναό στο Παλαιό Φάληρο

Νέας Σμύρνης: “Μέσω της Παναγίας πραγματοποιήθηκε η σωτηρία ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της δευτέρας ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό στο Παλαιό Φάληρο.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Ιωσήφ Ταγαράκη και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.  

Στην ομιλία του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «μέσω της Παναγίας πραγματοποιήθηκε η σωτήρια ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «η σωτηρία μας προσφέρεται και σε εμάς εναπόκειται να την αποδεχθούμε».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους των φιλαρμονικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί, ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανασίου, ενώ το απόγευμα στις 6 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις