Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους

Με λαμπρότητα εορτάστηκε μέσα στην αναστάσιμη περίοδο του Πάσχα η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον ομώνυμο ναό στην περιοχή Κυνοσάργους στο Νέο Κόσμο.

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής προεξήρχε ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κουντούρη, τους συνεφημέριους του ναού και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και το μαρτυρικό θάνατο του εορταζομένου αγίου. Καταλήγοντας, ο Επίσκοπος Ευρίπου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του ναού για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Το απόγευμα της Κυριακής αμέσως μετά τον μεθέορτο εσπερινό, ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους πέριξ του ναού, ενώ αγήματα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών πλαισίωναν την εικόνα και παράλληλα η Μπάντα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Από την πλευρά του, ο π. Δημήτριος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στον Θεοφιλέστατο που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία τις θρησκευτικές ακολουθίες, όσο και σε όλους τους συνεργάτες και ενορίτες που με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

Να σημειωθεί, ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι ψάλτες του ναού κ. Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος και κ. Παναγιώτης Κατσικονούρης,

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις