Ο ναός υποδέχτηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτη

Με λαμπρότητα ο εσπερινός της εορτής του αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ναό στο Θησείο

Με συγκίνηση και ευλάβεια ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου Θησείου υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το ιερό λείψανο του νεοφανούς Οσίου Αθανασίου Λαυρεώτου (Χαμακιώτη) από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος και το υποδέχτηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού, ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε τόσο στα πρόσωπα του άγιου Αθανάσιου και του αγίου Κυρίλλου αλλά και στον νεοφανή όσιο Αθανάσιο Χαμακιώτη, ο οποίος όπως επεσήμανε, «υπήρξε η ζωντανή εφαρμογή του ευαγγελίου με την καλοσύνη, την ελεημοσύνη και την απλότητά του».

Από τη μεριά του, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο που κόμισε το τίμιο λείψανο του οσίου αλλά και που λάμπρυνε με την παρουσία του την ακολουθία του εσπερινού. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία και την άδεια που παρείχε ώστε να έρθει μόνιμα στον ναό το ιερό λείψανο του οσίου αλλά και που πάντα στέγει και αγαπά την ενορία του αγίου Αθανασίου.

Να σημειωθεί, ότι καθόλη τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού πλήθος πιστών συνέρρεε στον ιστορικό ναό του θησείου για να τιμήσει την μνήμη του τιμωμένου αγίου αλλά και να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα του Οσίου Αθανασίου (Χαμακιώτη).

Αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου, ενώ το απόγευμα στις 5 θα πραγματοποιηθεί ο μεθέορτος εσπερινός, η λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ της ενορίας και στις 6 η ιερά παράκληση του αγίου Αθανασίου.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις