Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αχαΐας ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου

Με αρχιερατική θεία λειτουργία εορτάστηκε σήμερα το πρωί η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ναό στο Παλαιό Φάληρο.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος από εφημερίους του ναού, καθώς και φιλοξενουμένους κληρικούς της μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Στον κήρυγμά του ο κ. Αθανάσιος, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή θεομητορική εορτή της εκκλησίας μας, σημείωσε πως, η Παναγία είναι η πρώτη που παρίσταται ως βασίλισσα στα δεξιά του υιού της και πρεσβεύει για τον καθένα από εμάς ώστε ο Κύριος να αίρει την αμαρτία και τον πόνο αλλά και όλα εκείνα που μας εμποδίζουν να αφιερωθούμε σε εκείνον πλήρως”.

Ο μητροπολίτης Αχαΐας, κατέληξε υπογραμμίζοντας πως, “η Υπεραγία Θεοτόκος ευλογήθηκε από τη χάρη του Θεού και αυτή τη χάρη έχουμε όλοι εμείς σήμερα που είμαστε προορισμένοι να περάσουμε στην αιώνια ζωή”.

Πριν την απόλυση, εκ μέρους όλων ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Ταγαράκης, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών για την χτεσινή του χοροστασία όσο και τον μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία τη σημερινή θεία λειτουργία, αλλά και όλους τους πιστούς για τη συμμετοχή τους.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις