Χιλιάδες πιστοί προσέρχονταν ευλαβικά για να προσκυνήσουν το άφθαρτο σώμα του αγίου

Με αρχιερατικό συλλείτουργο και λιτάνευση του αγίου Γερασίμου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Ομαλά

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και φέτος η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος, συγχοροστατούντων του Επισκόπου Αμορίου και Καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρου, του Μητροπολίτη Ευρίπου κ. Χρυσόστομου και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην άσκηση των αρετών από την πλευρά του Αγίου Γεράσιμου που τον ανέδειξαν σε τόσο μεγάλο Άγιο της Πίστεώς μας και στο γεγονός ότι η βιωτή του θα πρέπει να μας παραδειγματίζει όλους. Συγκινημένος επίσης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, για την ευσεβή οικογένειά του και την συμπόρευση της με την εκκλησία και τον Άγιο Γεράσιμo. Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Ακολούθησε λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου, περνώντας πάνω από πλήθος πιστών που καθήμενοι στο έδαφος σχημάτισαν και μία ανθρώπινη αλυσίδα, επιζητώντας τη βοήθεια του αγίου. Να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες πιστοί προσέρχονταν για να προσκυνήσουν ευλαβικά το άφθαρτο σώμα του αγίου.

Και φέτος τη γιορτή λάμπρυναν δύο εκκλησιαστικές χορωδίες της Κεφαλονιάς, η εκκλησιαστική Χορωδία Αργοστολίου, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση του Νικόλαου Βάλσαμου. Επίσης το παρών έδωσε η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις