Παρουσιάστηκε η νέα έκδοση της μητροπόλεως με τίτλο "Εν Εκκλησίαις- ιστορικοί ναοί της πόλεως Κερκύρας"

Μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Κέρκυρα προς τιμήν του μητροπολίτη Νεκταρίου

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας προς τιμήν του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ενθρόνισή του.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα έκδοση της ιεράς μητροπόλεως με τίτλο “Εν Εκκλησίαις- ιστορικοί ναοί της πόλεως Κερκύρας”, με φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα που αποτυπώνουν την ιστορία δεκατριών ναών της παλαιάς πόλης, καθώς και ιστορικά κείμενα των Σπ. Καρύδη, Κ. Θύμη και Δ. Μεταλληνού, τα οποία αποτυπώνουν τις περιστάσεις ίδρυσης των ναών στην Κέρκυρα στα χρόνια της Βενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας. Την έκδοση παρουσίασαν ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της μητροπόλεως και ο κ. Δημήτρης Μεταλληνός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος νεότητος της μητροπόλεως π. Γεώργιος Μπογδάνος, συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου, η Φιλαρμονική Καποδίστριας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Μιχάλη Μιχαλόπουλου, η Φιλαρμονική Μάντζαρος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη, και η παλαιά Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Προσωπάρη ενθουσιάζοντας το κοινό.

Προσφωνήσεις έκαναν ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος Αλδουβάς. Μηνύματα απέστειλαν η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα και ο βουλευτή κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, των αστυνομικών και πυροσβεστικών και εκπαιδευτικών αρχών.

Με συγκίνηση ο κ. Νεκτάριος θυμήθηκε την συναυλία που είχε δώσει η Φιλαρμονική Μάντζαρος ακριβώς αυτή την ημέρα της ενθρονίσεως, τόνισε ότι η Κέρκυρα είναι το σπίτι του και ο τόπος του, ότι η αγάπη των Κερκυραίων είναι μοναδική και εκφραστική και ζήτησε την προσευχή όλων ώστε η διακονία του στον λαό του Θεού να αποβαίνει προς σωτηρία των ανθρώπων. Ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για την αγάπη τους, καθώς και για την συμπόρευση στην ανάδειξη των πνευματικών και πολιτιστικών θησαυρών του νησιού με επικεφαλής την Εκκλησία. Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες και δώρα η Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Μάντζαρος κ. Ιωάννης Τριβιζάς και ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις