Προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στην Αγία Βαρβάρα Σαλαμίνας

Λαρίσης: “Η σωτηρία μας είναι στα δικά μας χέρια καθώς ο Θεός περιμένει την δική μας συμπεριφορά έναντι των αδελφών μας”

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας Σαλαμίνας όπου προεξήρχε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο και τον επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο ενω συμπροσευχόμενος παρέστη ο μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του αγνώμονος δούλου και τόνισε ότι, “μπήκε στο τέλος του εκκλησιαστικού έτους προκειμένου η εκκλησία μας να μας υπογραμμίσει ότι ενώ σε όλο το χρόνο είδαμε την άπειρη ευεργεσία του Θεού προς εμάς δια των γεγονότων της θείας οικονομίας, τελικά η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας καθώς ο Θεός περιμένει την δική μας συμπεριφορά έναντι των αδελφών μας για να μας χαρίσει τον παράδεισο”.

Όπως σημείωσε μάλιστα, “ο άνθρωπος τα χάνει ή τα κερδίζει όλα ανάλογα με τον τρόπο που συγχωρεί, κατανοεί και αγαπάει ή όχι” ενω αμέσως μετά οι αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του αρχιμανδρίτη Αχίλλιου Τσούτσουρα πρώην πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεως Λαρίσης και νυν ιεροκήρυκος της μητροπόλεως Τρίκκης. Ο κ. Ιερώνυμος τέλος ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο για την αδερφική φιλοξενία και ευχήθηκε στους αρχιερείς ο Άγιος Θεός να δίνει έτη πολλά και στον κόσμο πλούσια την ευλογία του στις οικογένειές τους και τα καλά τους έργα.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις