Με τη λιτάνευση της τιμίας κάρας και της εικόνας του αγίου Νικολάου του Πλανά

Κορυφώθηκαν οι εόρτιες ακολουθίες για την μνήμη του ταπεινού ιερέα της Αθήνας

Με τη λιτάνευση της τιμίας κάρας και της εικόνας του αγίου Νικολάου του Πλανά κορυφώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εόρτιες ακολουθίες για την μνήμη του ταπεινού ιερέα της Αθήνας στον ιερό ναό του αγίου Ιωάννη Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης.

Της λιτάνευσης προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Καμερούν Γεώργιος Μαγκιρίδης (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) με την συμμετοχή των ιερέων του ναού και κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παράλληλα η μπάντα του Δήμου Αθηναίων συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.

Μετά το πέρας της λιτανείας στα πρόθυρα του ιερού ναού o προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε τους ιερείς, τους εθελοντές του ναού, την Μπάντα του Δήμου Αθηναίων, τους εκπροσώπους του Δήμου Δάφνης, καθώς και όλους όσους ενεργά στηρίζουν το έργο της ενορίας και ακολούθως η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο εσπερινός της Κυριακής του Ασώτου, τον οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου που λίγο νωρίτερα συμμετείχε στη λιτανεία. Υπενθυμίζεται, ότι ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννου εξέδωσε και κυκλοφόρησε τον καλαίσθητο επετειακό τόμο, «Αγίου Νικολάου του Πλανά Υμνογραφία».

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις