Η Χαλκίδα υποδέχτηκε τα λείψανα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη Μυτιλήνη

Με ευλάβεια και τιμή η Χαλκίδα και συγκεκριμένα η ενορία της Ευαγγελιστρίας Κανήθου υποδέχθηκε λείψανα των αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης. Τα λείψανα εκόμισε κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Ζιμβραγουδάκης καθηγούμενος της μονής Υψηλού και τα υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος το απόγευμα του Σαββάτου στα προπύλαια του ναού της Ευαγγελιστρίας παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολούθησε ο αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο στους πιστούς ενώ λίγο πριν την απόλυση προσήλθε μεταξύ των προσκυνητών και ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει την ευλογία των αγίων.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο εισάγοντας τους πιστούς στην προ των πυλών ιερή περίοδο της μεγάλης τεσσαρακοστής, προτρέποντάς τους να επιδοθούν στον καλό αγώνα εξασκούμενοι στις αρετές της νηστείας, της πίστεως, της προσευχής, της ελεημοσύνης, ώστε να κληρονομήσουμε εκ νέου τον Παράδεισο.  

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις