Χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου

Η Σταύρωση του Χριστού στην Μητρόπολη Καλαμπάκας

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ακολουθία των Παθών στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα. 

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τα δώδεκα Ευαγγέλια και την περιφορά του Εσταυρωμένου, βιώνοντας παράλληλα τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μέσα από τα τελετουργικά δρώμενα της κατανυκτικής αυτής ακολουθίας.

Ο κ. Θεόκλητος που πλαισιωνόταν από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Λεόντιο Πετρίδη, πριν από την λιτάνευση του Εσταυρωμένου και την τοποθέτησή του στο μέσο του ναού αναφέρθηκε στον εσταυρωμένο ο οποίος επάνω στον Σταυρό απλώνει τα χέρια του και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του μητροπολίτη Σταγών

Ο μητροπολίτης Σταγών έκλεισε ωστόσο με την προτροπή, «να έχουμε μέσα μας αγάπη, συγχωρητικότητα και μετάνοια για να μπορέσουμε με τη χάρη του Θεού να ζήσουμε ειρηνικά και γαλήνια». 

Να σημειωθεί, ότι στην ακολουθία των Παθών παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις