Με αρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών

Η Σαντορίνη τίμησε την μνήμη του αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην μητρόπολη Θήρας η μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ιερός μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Το απόγευμα Τρίτης, τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου. Τον θείο λόγο διηκόνησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αμφιλοχίου και στη συμβολή του στη Β΄ Οικουμενική Σύνοδο στην αντιμετώπιση των αιρέσεων. 

Σήμερα το πρωί, τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλοχίου που έφερε και το όνομα του τιμωμένου αγίου και συλλειτουργούντων των ανωτέρω αρχιερέων καθώς και αρκετών πρεσβυτέρων και διακόνων. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Θήρας ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους αρχιερείς και όλους για την παρουσία τους.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις