Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον ναό όπου ιερουργούσε

Τον απλό ιερέα και άγιο της εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά εόρτασαν σήμερα το πρωί στον ναό όπου ιερουργούσε Άγιο Ιωάννη Κυνηγό επί της οδού Βουλιαγμένης.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της ιεράς μονής Ασωμάτων Πετράκη, ενώ συμμετείχαν και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στην ιστορική και ταπεινή προσωπικότητα του αγίου, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν παράδειγμα από τον βίο του.

Αμέσως μετά, ο μητροπολίτης Θαυμακού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως τελειωθέντων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και ακολούθως πραγματοποιήθηκε πέριξ του ναού η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους, το 843. 

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον μητροπολίτη Θαυμακού κ. Ιάκωβο που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία την πανήγυρη της ενορίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί προσέρχονταν πλήθος πιστών στον ναό για να προσκυνήσουν και να ακουμπήσουν τον πόνο τους στο ιερό λείψανο του αγίου που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ο οποίος με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Οι εόρτιες ακολουθίες για την μνήμη του ταπεινού ιερέα της Αθήνας κορυφώθηκαν το απόγευμα με τη λιτάνευση της τιμίας κάρας και της εικόνας του αγίου Νικολάου του Πλανά.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις