Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος

Η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο ναό του Δήμου Διονύσου

Τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Άγιο Στέφανο, μαζι με τη σύμπασα Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε τιμητικώς, ευγνωμόνως και οφειλετικώς το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου η ομώνυμη Ενορία και Πόλη του Δήμου Διονύσου Αττικής.

Κατα τον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος απο προσκεκλημένους κληρικούς ομόρων Μητροπόλεων και Ενοριών που μαζί με τους εφημερίους της Ενορίας, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, του άρχοντες και τον πιστό λαό της Ενορίας, παγκοίνως εόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο, ασπαζόμενοι τα χαριτόβρυτά του λείψανα που φυλλάσονται στο Ναό.

Τον θείο λόγο, κατ᾿ ανάθεσιν του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο υποδιευθυντής του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κάστιζας ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του αγίου Στεφάνου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος. Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης. Αξίζει να τονισθεί η λαμπρή απόδοση των ύμνων απο τους εξόχους ιεροψάλτες με προεξάρχοντα τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτη Τζανάκο.

Η Πόλη και Ενορία του Αγίου Στεφάνου σε λίγες μέρες και αφού εισέλθουμε στο έτος 2024, θα εορτάσει τα 100 χρόνια ζωής και μαρτυρίας της. Το 1924 οι πρώτοι ανταλλάξιμοι απο την Κωνσταντινούπολη και πρόσφυγες απο την Μικρά Ασία και τον Πόντο κατοίκησαν τον τόπο αυτό, δίνοντας και τον όνομα του χωριού/λιμανιού της αναχωρήσεώς τους απο τη Πόλη, τον Άγιο Στέφανο της επαρχίας Δέρκων (Γεσήλκιοϊ).

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα καθ΄όλη την διάρκεια του έτους 2024, θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Τέλος, ας σημειωθεί ότι, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αφιερώσει το έτος 2024 στα 1990 χρόνια απο το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις