Μετά το τέλος του εσπερινού στην πλατεία του ναού πραγμα­τοποιήθηκε εκδή­λωση λόγου και μέλους

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη μητρόπολη Σερρών

Στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, τελέσθηκε την Κυριακή το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, με αφορμή την λειτουργική μνήμη της μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Θεολόγου Ιωάννου του Ευαγγελιστού. Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας μίλησε με θεολογικό στοχασμό ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Γκουζούνης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών.

Μετά το τέλος του εσπερινού, στην πλατεία του ιερού ναού πραγμα­τοποιήθηκε εκδή­λωση λόγου και μέλους, στην οποία η κα Άννα Κόλτσιου – Νικήτα, Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ομίλησε με θέμα: «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο πνευματικός διδάσκαλος των Εκκλησιών της Μ. Ασίας». Την εκδήλωση πλαισίωσε η λαμπρή χορωδία της Μητροπόλεως Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», με μουσικό πρόγραμμα από την Μικρασιατική παράδοση.

Η ως είρηται εσπερίδα, την οποία παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Χαλέμης, εντάχθηκε στην σειρά εκδηλώσεων επετειακού και διδακτικού χαρακτήρος, που η Ιερά Μητρόπολη Σερρών προγραμμάτισε και υλοποιεί κατά τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο τον οποίο αφιέρωσε στα γεγονότα της πικράς επετείου της συμπληρώσεως των 100 χρόνων από της Μικρασιατικής καταστροφής (1922), ώστε να αποτελέσουν μία καλή αφορμή προσευχής, τιμής, διδαχής, γόνιμου αναστοχασμού και αναζωπυρώσεως της εθνικής μνήμης. Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, ήταν και οι Βουλευτές Σερρών κ. κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κων/νος Μπούμπας και Ελευθέριος Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και λοιποί φορείς του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου που υπερπλήρωσαν τον αύλειο χώρο του ιερούνΝαού.

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμώς την κ. Άννα Κόλτσιου-Νικήτα για την κατά πάντα άρτια ομιλία της, την δεξιοτέχνη χοράρχη κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, τα ταλαντούχα μέλη της χορωδίας της μητροπόλεως Νεαπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, εμπνευστή και στήριγμα της συγκεκριμένης χορωδίας και όλους εκείνους που εκοπίασαν, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το πολυπληθές ακροατήριο. Σήμερα, ο κ. Θεολόγος ιερούργησε και ομίλησε στην πανηγυρική θεία λει­τουργία που τελέσθηκε στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, με αφορμή την εορτή της μεταστάσεως του μεγάλου Ευαγγελιστού Αγίου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις