ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Η Δημητσάνα εόρτασε την πολιούχο της Αγία Κυριακή

Με λαμπρότητα η ιστορική Δημητσάνα εόρτασε την μνήμη της Πολιούχου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Την Πέμπτη τελέστηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και εν συνέχεια αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, και συλλειτουργούντων των Μητροπολίτων Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου Σπάρτης και τοποτηρητού της Μητροπόλεως Γόρτυνος κ. Ευσταθίου.

Την διακονία του κηρύγματος και πνευματικής οικοδομής ανέλαβε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας, ενω μετά την θεία ειτουργία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο του Κυπρίου εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Δημητσάνας Φιλοθέου Χατζή και ακολούθησε ομιλία υπό του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε τελετή ανακηρύξεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, Επιτήμου Δημότου Γορτυνίας, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις