Τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ

Η Α’ Κυριακή Νηστειών της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα ιεροπρέπεια της ιεράς παραδόσεως της ορθοδόξου ημών εκκλησίας εορτάσθηκε την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας λαμπρά και χαρμόσυνος εορτή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Κατά την διάρκεια του όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου συμπαραστατούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα και πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως αναλύοντας από των στίχων του απολυτικίου της  εορτής {την Άχραντον Εικόνα σου προσκυνούμε αγαθέ} η οποία σημερινή εορτή αποτελεί και σηματοδοτεί  ορόσημο και χαρμόσυνο γεγονός για την ορθοδοξία και την χριστιανική πίστη μας και στην αναστήλωση του ανθρωπίνου προσώπου στο οποίο αναφέρθηκε περιληπτικά ο κ. Νίκανδρος.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε κατά την τάξη του τυπικού της εκκλησίας, η λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ιερού ναού και η επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των απανταχού προμάχων της ορθοδόξου πίστεως και των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού τροχαίου στα Τέμπη το οποίο συγκλόνισε  με πανελλήνιο αίσθημα με την κήρυξη εθνικού πένθους.

Επίσης ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε με πνευματικούς λόγους την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχει με το φιλανθρωπικό έργο της η ορθόδοξος εκκλησία η οποία στέκεται δυναμικά απέναντι με πρόθυμη ανταπόκριση στον ανθρώπινο πόνο ψυχής και συυμπαρίσταται στο πένθος των συγγενών των θυμάτων προσφέροντας την παγκόσμιο προσευχή και το ιερό μνημόσυνο το οποίο επιτελεί η εκκλησία ώστε να αναπαυθούν της μακαρίας οδού απάντων των κεκοιμημένων οι ψυχές αυτών.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις