Στην ακολουθία των εγκαινίων και της θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Εγκαίνια του Καθολικού της Ι.Μ Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Παντελεήμονος στην Πετρούπολη. Στην ακολουθία των εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου, του οικείου Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Μητροπολίτης Ιλίου επεξηγούσε στους εκατοντάδες πιστούς, που είχαν κατακλείσει τον προαύλιο χώρο της μονής, τη διαδικασία και τους συμβολισμούς των εγκαινίων, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν και βοήθησαν για την σημαντική αυτή ημέρα.

Ο Ηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή ανέφερε μεταξύ άλλων “106 χρόνια μετά την ίδρυση της Μονής, έχουμε την χαρά και την πνευματική ευφροσύνη των εγκαινίων του Καθολικού. Ότι βιώνουμε σήμερα το βιώνουμε από την ευλογία και τη Χάρη του Προστάτου και Εύφορου Αγίου Παντελεήμονα και από την καθοδήγηση και την αγάπη του Ποιμενάρχου μας, κ. Αθηναγόρα.”

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Αθηναγόρα και τον Ηγούμενο της Μονής για την πρόσκληση, ενώ ανέφερε “ο π. Νικόδημος κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει τον τόπο αυτό, να τον κάνει περισσότερο οικείο και φιλικό προς τον άνθρωπο. Γιατί αυτό πρέπει να κάνουν τα μοναστήρια, να ανοίγονται προς τον κόσμο, για να έρχεται ο κόσμος να μεταμορφώνεται, να αλλάζει τρόπο σκέψης, λειτουργίας και αντίληψης των πραγμάτων.”

Να σημειωθεί ότι η ακολουθία των εγκαινίων και το πρώτο αρχιερατικό συλλείτουργο επί της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης μεταδόθηκαν ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος/OrthodoxiaInFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις