Η πανήγυρη του αγίου Πολυκάρπου στον μοναδικό ομώνυμο ναό που βρίσκεται στην Αττική

Αχαΐας: “Ακούω άσχετους δημοσιογράφους στην τηλεόραση να λένε πως πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών”

Με αρχιερατική θεία λειτουργία εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης στον μοναδικό ομώνυμο ναό που βρίσκεται στην Αττική στον Βοτανικό. 

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Νικολαΐδη και πλειάδας κληρικών.

Στον κήρυγμά του ο κ. Αθανάσιος, αναφερόμενος στις αρετές του εορταζόμενου άγιου, τόνισε πως, «ο άγιος Πολύκαρπος έκανε αυτό που μας άφησε ο Χριστός σαν θεία εντολή, δηλαδή να γινόμαστε μιμητές του, αυτό το έκανε ο άγιος γιατί βρήκε ψυχές και τις καλλιέργησε σαν μιμητής του Κυρίου μας».

Παίρνοντας αφορμή από τις σύγχρονες απειλές που δέχεται ο άνθρωπος σήμερα, ο Μητροπολίτης Αχαΐας σημείωσε πως, «βλέπετε τι γίνεται στις μέρες μας έρχονται νόμοι, καταργούν τα θρησκευτικά, ακούω άσχετους δημοσιογράφους στην τηλεόραση να λένε πως πρέπει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών. Δεν έχουν μυρίσει λιβάνι αλλά ξέρουν πως πρέπει να διδάσκεται η πίστη. Οι άγιοι έδωσαν την ζωή τους για να μπορέσει η πίστη να μην σπιλωθεί από αιρετικούς οι οποίοι ήταν πολλοί εκείνοι την εποχή», κατέληξε ο ιεράρχης.

Πριν την απόλυση, εκ μέρους όλων ο π. Φιλάρετος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αθανάσιο που λάμπρυνε με την παρουσία του την φετινή πανήγυρη της ενορίας.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις