Με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος ο οποίος μετέφερε τεμάχιο ιερού λειψάνου

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο του Βουκουρεστίου 

Το πρωί της Πέμπτης ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο πολιούχος του Βουκουρεστίου Άγιος Δημήτριος ο νέος τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Πατριαρχικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος, του Μητροπολίτη Ρούσε κ. Ναούμ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και πλειάδας ιεραρχών του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση που του απηύθυνε να μεταφέρει τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Βουκουρέστι και του προσέφερε μύρο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ευχόμενος ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης να προστατεύει και τον ευσεβή ορθόδοξο λαό της Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ ευχαρίστησε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην καθοριστική συμβολή του στην επανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου από το Σαν Λορέντζο ιν Κάμπο στη Θεσσαλονίκη το 1978 και του προσέφερε εις ανάμνηση της συμμετοχής του στον πανηγυρικό εορτασμό του πολιούχου του Βουκουρεστίου Αγίου Δημητρίου του νέου μία εικόνα του Αγίου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις