Ο θεοφιλέστατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μητροπολίτη Ηλείας κυρού Γερμανού

Ανδρούσης: “Μην σκανδαλιζόμαστε με όσα γίνονται στην κοινωνία γιατί αυτό είναι το δαιμόνιο και ο πειρασμός”

Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Οσίου Μελετίου Σεπολίων ο οποίος είναι και ο μοναδικός ναός που βρίσκεται στην Ελλάδα

Της ακολουθίας προεξήρχε ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού π. Ευάγγελο Γκανά και τον συνεφημέριό του π. Γεώργιο Σταθόπουλο.

Στο κήρυγμά του ο επίσκοπος Ανδρούσης, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή ευαγγελική περικοπή και την μεγάλη πίστη της Χαναναίας, σημείωσε πως, «ο ευαγγελιστής μας προτρέπει σήμερα να μιμηθούμε την Χαναναία και να κάνουμε υπακοή στον λόγο του θεού, γιατί εκείνος είναι ο εξουσιαστής της ζωής και του θανάτου, εκείνος είναι η ζωή και η αλήθεια, επομένως μέσω εκείνου μπορούμε και εμείς να βρούμε την αλήθεια».

Πρόσθεσε δε, «και να πούμε στον ίδιο Κύριε η ψυχή μου κακώς δαιμονίζεται, η ψυχή μου βρίσκεται μέσα στην αμαρτία, γιατί το δαιμόνιο είναι η αμαρτία και ο εγωισμός που δεν μπορώ να αναγνωρίσω την αμαρτία μου και ζω μέσα στον εγωισμό μου και την εγωκεντρικότητά μου».

Ο κ. Κωνστάντιος υπογράμμισε πως, «όταν ο άνθρωπος έχει όλα τα πνευματικά αγαθά στη ζωή του και στην ψυχή του, τότε πράγματι αγωνίζεται και κερδίζει την βασιλεία του θεού», ενώ καταλήγοντας προέτρεψε τους πιστούς, «να μην σκανδαλίζεστε και μην επηρεάζεστε με όσα γίνονται στην κοινωνία μας γιατί αυτό είναι το δαιμόνιο, ο πειρασμός και η αμαρτία».

Πριν την απόλυση, ο θεοφιλέστατος εμφανώς συγκινημένος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ηλείας κυρού Γερμανού, αφού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον Πύργο, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για όλες τις ευεργεσίες που του παρείχε και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου ιεράρχη.

Φωτορεπορτάζ: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις