Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια

Ανδρούσης: “Είναι αρετή στον άνθρωπο να ζει αφοσιωμένος στον θεό”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή του αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στα Άνω Πατήσια. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού π. Αθανάσιο Παΐδα και πλειάδας κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του μεγάλου καθηγητού της ερήμου, τονίζοντας πως, «μοίρασε τα υπάρχοντά του και οδηγήθηκε στην έρημο προκειμένου να αφοσιωθεί στον θεό, όπου και εκεί υπήρχαν πειρασμοί και εμπόδια, αλλά ο Αντώνιος κατόρθωσε με την προσευχή, την λιτότητα, την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη, να εξουδετερώσει ακόμη και τον διάβολο και να γίνει καθαρό δοχείο της χάριτος του θεού», σημείωσε.

Όπως παρατήρησε μάλιστα, «βλέπουμε στις μέρες μας πολλούς ανθρώπους να μην είναι ευχαριστημένοι παρόλη την αφθονία των υλικών αγαθών και ενώ η υγεία μας κλονίζεται εμείς θέλουμε περισσότερα, ενώ παράλληλα μερικοί λένε πως είναι δυνατόν με αυτή την κρίση να δημιουργήσουμε οικογένεια», επεσήμανε ο επίσκοπος Ανδρούσης.

Παράλληλα, o κ. Κωνστάντιος, αφού μετέφερε προς όλους τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, κατέληξε προτρέποντας τους πιστούς, «να πάρουμε αυτά τα μηνύματα που μας δίνει ο άγιος Αντώνιος που είναι το να ζει κανείς απλά. Είναι αρετή στον άνθρωπο να ζει αφοσιωμένος στον θεό και μπορούμε να ζούμε στον κόσμο αλλά να ζούμε ασκητικά με προσευχή, νηστεία, εγκράτεια και ταπείνωση και όταν πορευόμαστε με αυτές τις αρετές δεν θα έχουμε πειρασμούς και δοκιμασίες».

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, η λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ της ενορίας και η παράκληση του αγίου.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βόπης | Orthodoxia InFoto

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις