Λήμνου: «Μέσα από τους Αγίους θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να γινόμαστε ειρηνοποιοί στην γειτονιά μας»

Με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της Εικόνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Χοροστατούντος του Ακρίτα Μητροπολίτη του Αιγαίου Λήμνου τελέστηκε η μεγάλη λιτανεία στους δρόμους της Δυτικής Αττικής.

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και την συνοδεία φιλαρμονικής μπάντας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας μετά από τα χρόνια του Covid 19 για να μεταφερθεί η χάρη των Αγίων. Ο Μητροπολίτης Λήμνου σημείωσε πως έρχεται από το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου καθημερινά δοκιμάζονται οι αντοχές του λαού. Λαού που πιστεύει και έχει υψηλό εθνικό φρόνημα.

Αναφερόμενος στις διάφορες προκλήσεις που υπάρχουν καθημερινά από την γείτονα χώρα διευκρίνισε,  «Βλέπουμε την ίδια θάλασσα που βλέπουν και οι γείτονες, απλώς εμείς την αντιμετωπίζουμε με την παράδοση και την δύναμη των Αγίων μας ως ειρηνική και όχι ως εχθρική». «Είναι η θάλασσα που μεταδίδει τον πολιτισμό μεταφέρει την παράδοση με σκοπό την συνύπαρξη χωρίς προβλήματα» είπε  ο Μητροπολίτης Ιερόθεος χαρακτηριστικά ενώ μετέφερε ενωτικό μήνυμα λέγοντας πως, «μέσα από τους Αγίους ως πρότυπα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να γινόμαστε ειρηνοποιοί στην γειτονιά μας».

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος στην προσφώνηση του παρακάλεσε τον μητροπολίτη Ιερόθεο να μεταφέρει επιστρέφοντας στη Λήμνο να αγκαλιάσει το ποίμνιο του, διότι χάρη σ αυτούς αισθανόμαστε  στην πρωτεύουσα ασφαλείς. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους επισήμους της περιοχής ονομαστικά και όσους προσέφεραν για την καλή διοργάνωση της πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους οι άγιοι να σκεπάζουν τις οικογένειες τους.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις