ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ: "Η ομόνοια είναι η βάση οικοδόμησης της ορθής συνείδησης και των έργων δημιουργίας"

Το Κιλκίς τίμησε την 109η επέτειο της ιστορικής μάχης της πόλης

Με μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας και εθνικής ανάτασης επισφραγίστηκε η 109η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς. Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες προσέδωσαν την προσήκουσα τιμή στους νεκρούς ήρωες της τριήμερης σφοδρής μάχης εναντίον του πανίσχυρου βουλγαρικού στρατού που κορυφώθηκε νικηφόρα στις 21 Ιουνίου 1913 και η σημασία της ήταν καθοριστική για την έκβαση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε πανηγυρικός όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου με τη συμμετοχή και των Μητροπολιτών Γουμενίσσης κ. Δημητρίου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, η οποία περιέγραψε με παραστατικότητα το χρονικό της Μάχης και αναφέρθηκε στην προσφυγική ταυτότητα που απέκτησε το Κιλκίς μετά τους πολέμους.

Στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς, όπου μετέβησαν στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι πολίτες, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Κιλκισίου και ακολούθησε σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσκλητήριο των νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Το ανακαινισμένο Πολεμικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν οι επισκέπτες, τους προσέφερε άφθονες ιστορικές μαρτυρίες του θριάμβου των ελληνικών όπλων.

Η κεντρική εκδήλωση των Ελευθερίων ολοκληρώθηκε με εορταστική παρέλαση, ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής εξαιτίας της πανδημίας, μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, κοινωνικών φορέων και τμημάτων του στρατού.

Στις χαιρετιστήριες δηλώσεις του για τη σημασία της Μάχης του Κιλκίς, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, υπογράμμισε ότι η ομόνοια είναι η βάση οικοδόμησης της ορθής συνείδησης και των έργων δημιουργίας. Να σημειωθεί ότι στην ορταστική εκδήλωση των Ελευθερίων, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις