Η Κόρινθος υποδέχθηκε τα λείψανα των τοπικών της Αγίων

Με την παρουσία του κλήρου και του λαού, αλλά και με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η υποδοχή των λειψάνων των τοπικών αγίων και της Εικόνας της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Μετά το πέρας της υποδοχής των λειψάνων στα προπύλαια του καθεδρικού ναού, από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ακολούθησε εντός του ναού η «έξοδος» του λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν ναό, η λιτάνευση και η «ενθρόνισή» του εις τον καθορισμένο τόπο στο κέντρο του ναού, ενώ εψάλη η προς τούτο ειδική ακολουθία. Ευθύς αμέσως τελέστηκε η ακολουθία «εις Εγκαίνια Δίσκου και Ποτηρίου καινών και αθίκτων», των περιτέχνων ιερών σκευών, τα οποία (αντίγραφα εκ παλαιών της Βυζαντινής εποχής) προσέφερε ο κ. Διονύσιος στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Στον λόγο του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως η ζωή του επισκόπου, όπως και κάθε Χριστιανού είναι σταυρώσιμη, ωστόσο επιδιώκουμε και ελπίζουμε στην ανάσταση, η οποία παρέχεται με την συμμετοχή μας στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας και κυρίως με την Θεία λειτουργία και την μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Κάθε Επίσκοπος αγωνιά για την σωτηρία του Ποιμνίου του με την ελπίδα να βρίσκεται στον Παράδεισο μαζί με τους Χριστιανούς, που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία και να τους τροφοδοτεί με το Τίμιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου Ιησού.          

Στην συνέχεια, τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός και η καθιερωμένη αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων. Οι πιστοί, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, με πίστη και προσμονή δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμό των λειψάνων και να λαμβάνουν την εξ αυτών ευλογία, μέχρι και το πέρας της αγρυπνίας αποδίδοντας την δέουσα τιμή και τον σεβασμό προς όλους τους εν Κορινθία Αγίους, τους εύχυμους αγιοπνευματικούς καρπούς της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις