Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Αμβροσίου και χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Τρίπολη

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα Κυριακή των αγίων Πάντων, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, με την ευκαιρία του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου, του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κυρού Αμβροσίου.

Του όρθρου και της λειτουργίας, προέστη ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος και μίλησε για την μνήμη των αγίων Πάντων και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη Αμβροσίου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο κ. Αλέξανδρος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Κυρίλλου Μαρκαντωνάκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών. Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, τυγχάνει εν ενεργεία Υπαστυνόμος Α΄ και υπηρετεί στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Μοναχός εκάρη υπό του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή Βαρσών την 2αν Μαρτίου 2019 και Διάκονος χειροτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό στις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Προ της Απολύσεως τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νεαπόλεως Αμβρόσιος εκοιμήθη στην Τρίπολη, φιλοξενούμενος την τελευταία επταετία στο Δεκάζειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και η ταφή του έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίας Τριάδος Τριπόλεως. Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία για την εορτή των Αποστράτων Αστυνομικών της Πατρίδος μας.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις