Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου στην Λάρισα

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, για την εορτή του Αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ενώ ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, που φέρει και το όνομα του εορταζόμενου αγίου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε την προσήλωση του Οσίου Ιερωνύμου στην αγιογραφική και την εν γένει παράδοση της Εκκλησίας ως βασικό χαρακτηριστικό της Θεολογίας και της προσφοράς του στην πατερική γραμματεία.

Προ της απολύσεως, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε πρωτίστως, όλους τους αρχιερείς για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν να έλθουν να συνεορτάσουν τη μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Ιερωνύμου, ενώ κατόπιν απευθυνόμενος τόσο στους άρχοντες της πόλεως όσο και τους πιστούς τους ευχαρίστησε για την κοινή συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια που η Εκκλησία του έχει εμπιστευθεί την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, οι αρχιερατικοί επίτροποι και οι υπεύθυνοι σε διάφορους τομείς της Μητροπόλεως Λαρίσης, καθώς και κληρικοί από άλλες επαρχίες. Κατά τη διανομή του αντιδώρου ωστόσο, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν από κοντά στον Σεβασμιώτατο.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις