Η Πανήγυρη της Αγίας Τριάδος στη Θεσσαλονίκη

Με την δέουσα εορταστική λαμπρότητα και την πρέπουσα τιμητική διάθεση, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 12-13 Ιουνίου η «μεθέορτος και τελευταία εορτή» της Πεντηκοστής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της αγίας Τριάδος περιοχής Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας (του Οικουμενικού  Πατριαρχείου), συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Αθανασίου και με την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου, με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτη π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, ιερέων και διακόνων, παρόντων και του Δημάρχου της πόλης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, τον θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος ανέπτυξε με θεολογική σαφήνεια την διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί των προσώπων της Αγίας Τριάδος, διά της οποίας αποκτούμε την δυνατότητα να ισορροπούμε ανάμεσα στην απόλυτη μεταξύ Αυτών διάκριση, αλλά και ταυτοχρόνως στην απόλυτη ενότητά Τους. Εστίασε ιδιαίτερα στο τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα και στις δωρεές που χαρίζει στα βαπτιζόμενα μέλη της Εκκλησίας μας, αλλά  και στην ζωντανή του παρουσία σε όλα τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία τελεσιουργούνται υπ΄ Αυτού.

Ο Θεοφιλέστατος και τις δύο ημέρες, κατά την απόλυση των Ιερών Ακολουθιών, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για την ευγενική και τιμητική προς αυτόν πρόσκληση, να προεξάρχει των λατρευτικών συνάξεων του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της τοπικής Εκκλησία. Εξέφρασε την χαρά του να ευρίσκεται ανάμεσα σε οικεία και αγαπημένα πρόσωπα, καθώς και ο ίδιος κατάγεται από την πόλη.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις